середу, 6 листопада 2019 р.

Чарівний квітник Зірки Мензатюк

«Для багатьох дорослих дядь і тьоть, у тому числі й письменників, світ підлітків – це така собі terra incognita, звідки ми давно пішли і не знаємо, що там діється. Якщо в героях «дорослої» літератури можна змальовувати а хоч би й себе коханого – свої вподобання, переживання, і читачеві то буде цікаво, то у творах для підлітків такий «номер» не пройде. Тут потрібне перевтілення. Потрібні знання про цю «землю невідому», в яку нас не поспішають впускати». (Зірка Мензатюк)
Зірка Захаріївна Мензатюк - українська письменниця-казкарка, журналіст. Вона є автором понад 18 книжок для дітей та підлітків, Лауреатом літературних премій ім. Н. Забіли (2005 р.), ім. Л. Українки (2007р.) за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, міжнародного літературного конкурсу в США (2002 р.), з 1995 р. є членом Національної Спілки письменників України.
21 жовтня письменниця відзначає свій 65 річний ювілей. Саме з нагоди цієї дати  бібліотекарі бібліотеки для дітей відвідали ЗОШ №1 і разом із вихованцями 2 класів провели літературну подорож «Чарівний квітник З. Мензатюк». Бібліотекар ознайомила дітей з біографією і творчістю діяльності Зірки Мензатюк. Разом переглянули книги письменниці, прочитали уривки та весело порозгадували ребуси, пограли в цікаві ігри та провели вікторину.
Казки прикрашаю дитинство наших дітей, надають найяскравіших барв. А такі чарівні казки, як у Зірки Мензатюк ще додають знань про традиції нашого народу. Тому бережімо їх та читаймо разом!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар