вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Щоб козацька слава повік не пропала


Було колись — в Україні
Ревіли гармати;
Було колись — запорожці
Вміли панувати.
Тарас Шевченко

Серед осінніх християнських свят, свято Покрови, особливе. Пресвята Богородиця є покровителькою як усієї України, так і козацтва, зокрема. Починаючи з 2014 року, 14 жовтня - це також і День захисника України.
Ці відзначення – це свято історії, культури, високих моральних цінностей, а також – дружби та об’єднання заради втілення у життя цікавих задумів та ідей.
Тож, до Дня українського козацтва у районній дитячій бібліотеці відбувся історико-пізнавальний калейдоскоп «Про славу козацьку згадаємо, історію роду не забуваємо». До читального залу завітали маленькі козачата 2-А класу ЗОШ №3. Не дивлячись на холодну погоду та прохолоду в приміщенні, малята були убрані в національні костюми, що мало неабиякий вплив на настрій проведення заходу. Дітям розповіли про походження слова «козак», яке стало символом захисника рідної землі. Учні дізнались про острів Хортицю, гетьманів та їх походи для захисту нашої держави. А далі, які ведеться в козацькому середовищі, провели ігри на кмітливість, спритність, влучність та дотепність. Весело, яскраво та з пізнавальною користю провели час діти. За старання діти отримали солодкі презенти.
Також, на передодні свята Покрови, завітали до бібліотеки і учні 5-Б ЗОШ№1 для проведення козацьких забав “Щоб козацька слава повік не пропала”. Цей захід був проведений теж і пізнавально-ігровій формі. Діти відчули себе справжніми козаками, тримаючи шаблю в руках та даючи клятву козака. Загадали все, що уже знають про козацькі традиції, в цьому їм допомогли книг представлені на виставці «Козацька слава України». Конкурсна програма дала змогу проявити всім свої спортивні вміння, ерудованість та спритність. Наприкінці заходу батьками було організовано частування дітей справжньою козацькою їжею - варениками. Бібліотеку покидали всі веселі, щасливі та… ситі.
Тож, з впевненістю можна сказати: козацькому роду нема переводу! І доки ми знаємо історію та бережемо традиції нашого народу Україна буде жити та процвітати. 



Немає коментарів:

Дописати коментар