четвер, 1 серпня 2019 р.

Яскравий і загадковий світ Китаю


2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні і присвячено 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між країнами, які на даний час виходять на новий, стратегічний рівень взаємодії .
Китай - дивовижна країна, найбільша за чисельністю населення у світі, друга - за економічною потужністю, третя - за площею. Якщо звернутися до давніх історичних фактів, то можна відзначити, що вперше згадка про український народ відзначилася в спеціальному літописі Юань-Ши. Мова йде про те, що завдячуючи імператорові Хубілаї (монгольському засновникові династії Юань) була створена спеціальна руська сотня. Тобто наприкінці XIII століття у Піднебесну потрапили кияни, які служили в гвардії китайського імператора. Виходить, що багато століть тому гвардійцями китайського імператора були українці! Можна зробити висновок про те, що не зважаючи на різницю в культурному плані, відносини між державами почалися досить давно.
Тибетські гори, рівнини пустелі Гобі, квітучі долини, чудові пляжі, знамениті буддійські монастирі - про все це і не тільки можна дізнатися в районній бібліотеці для дітей, де організовано перегляд літератури «Яскравий і загадковий світ Китаю»
Запрошуємо всіх бажаючих на віртуальну мандрівку країною, яка має в історичному багажі скарби однієї з найпотужніших прадавніх цивілізацій на Землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар