пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Часу не гаймо, книжку читаймо

Літо це час канікул, відпочинку та веселощі. Літо в бібліотеці повинно бути незвичайним і незабутнім. Конкурси, ігри, пригоди, мандрівки та гарні книги можуть зробити відпочинок дітей не лише цікавим, а й корисним. Для бібліотекарів існує ще одна можливість залучення дітей та підлітків до читання.
Тож саме влітку в бібліотеці відбуваються безліч чудових заходів для діток. Так на початку липня було проведено казкове рев’ю «Тікай від спеки в бібліотеку». Діти брали участь у голосних читаннях казок, вікторинах, малювали головних героїв, грали, спілкувалися. Море емоцій та океан приємних вражень школярі збережуть до осені.
Інтелектуальний турнір «Всезнайки», який було проведено з активними читачами бібліотеки, пройшов в захопливому настрої. Відвідувачі ще раз довели, що молоде покоління має високий рівень інтелекту, кмітливі думки, впевненість у собі та гарно розвинену фантазію. Всі питання вікторини вирішувалися швидко, дотепно та весело, деякі за допомогою енциклопедій.
На літературну годину  «Часу не гаймо, книжку читаймо» завітали діти молодших класів шкіл. Діти  із задоволенням слухали голосні читання улюблених книг, а потім обговорювали прочитане і перевіряли себе на запам'ятовування тексту за допомогою веселих вікторин. При цьому ніхто не нудьгував, не поспішав піти, настільки захоплювало обговорення знайомих вже літературних персонажів.
Бібліогостина «У книжковому саду ми вітаєм дітвору» була організована бібліотекарями в центральному парку, де не зважаючи на спеку, прохолоду дарують дерева-велетні. Під час заходу бібліотекар розповідала малятам про поезію, казки, історію міста, читала веселі історії та віршики. На запрошення відвідати бібліотеку відгукнулося немало читачів дошкільного віку.
Фахівці бібліотеки допомагають дітям здійснити подорож в країни Європи, за допомогою куточка «ЄС на книжковій полиці». Відвідувачі мають змогу дізнатися щось нове, невідоме, проявити творчі здібності, пограти в ігри та просто почитати цікаву літературу.
Літо – найкраща пора, сонячні дні, прогулянки  і просто гарний настрій. А ще літо - це час читати! В бібліотеці для кожного  знайдеться цікаве заняття,  захоплюючий захід та щаслива книга. Завітайте до нас, будемо разом веселитися, читати та робити світ кращим! Адже  у бібліотеки канікул не буває!

  

Немає коментарів:

Дописати коментар