середу, 23 січня 2019 р.

Нехай нерозмежованою останеться навіки…


Серед  подій, що є визначальним для становлення української державності, надзвичайно важливим є Акт злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки. Це відбулося в бурхливий час Української революції 1917–1921 років, коли народом було  усвідомлено необхідність утвердження власної державної незалежності.
22 січня цього року ми відзначаємо 100-річчя від дня єднання земель України. Що надзвичайно актуально зараз, на фоні політичних та воєнних дій в країни, направлених на роздроблення нашої держави.
Про це і говорили працівники районної бібліотеки для дітей з гостями, що прийшли на патріотичну годину «Нехай нерозмежованою останеться навіки…». Учні 8 класу ЗОШ №3  разом з Ларисою Козачинською та Аллою Паталахою мали цікавий екскурс до витоків ідеї соборності, познайомилися  з історичними віхами на шляху об’єднання українських земель. Школярі відкрили для себе ще одну сторінку історії української державності через цікаві факти, а також через літературні твори про цю вікопомну подію. Інформативні та поетичні видання, до уваги відвідувачів, були представлені на літературному перегляді «Моя єдина Україна». Ознайомлення з цими публікаціями та відеоролик, з документальними кадрами, доповнили розповідь бібліотекарів.


Наприкінці заходу прозвучали слова, проголошені в епохальному документі: “Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Українська Республіка”.  І в цих словах ми вбачаємо майбутнє нашої держави і щастя прийдешніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар