пʼятницю, 18 січня 2019 р.

І знову казка прийшла новорічна


       Початок Нового року, сповнений сподівань на дива, віри в те, що прийдешній рік здійснить мрії, принесе щасливі події в кожну родину, здоров’я і успіх.  А щоб задумане збулося, слід весело та змістовно провести свята. І під час  зимових канікул, традиційно, для відвідувачів районної бібліотеки для дітей,  організовано  цікаве дозвілля.
На початку свят, було проведено презентацію книжкової виставки «І знову казка прийшла новорічна». Книги, представлені читачам, спонукали їх більше дізнатися про безцінний скарб українського народу – традиції та обряди, любити та пишатися рідною ненькою Україною.
Пізнавальна подорож, за звичаями новорічних відзначень у країнах Європи, була представлена у  web-мандрівці  «В гості до Санта-Клауса».  Діти відвідали Англію, Німеччину, Францію, Польщу, Угорщину та ін. країни, дякуючи цікавим ресурсам Інтернету, які доповнила змістовна розповідь бібліотекаря.
Літературний сніданок «Різдвяні історії з книжкової шафи» з учнями початкових класів ЗОШ №1 був «смачним і поживним». Діти “покуштувати” казкові “страви” з фрагментів мультфільмів та зимових оповідань.  Також дуже сподобалися всім  страви-загадки про зимових птахів і звірів. А казки про чудеса зимових свят сподобалися присутнім найдужче. Насамкінець, діти виконали колядки, щедрівки, засівальні  вірші та пісні, в яких зичили всім щастя та добра в Новому році.
Ще на канікулах дітям було запропоновано перегляд мультфільмів про зиму в бібліотечному зимовому кінозалі «Відпочиваємо з мультфільмами». За переглянутими мультфільмами було проведено цікаві, пізнавальні вікторини.
На свято «Зимова круговерть» завітали в бібліотеку вихованців ДНЗ №5. Гамірна атмосфера панувала впродовж всього заходу. Програма була насичена веселими конкурсами, іграми, вікторинами, жартівливими витівками і забавами. 
В післяріздвяний день запросили юних користувачів до різдвяної мозаїки «Хай Різдво у вашу хату принесе добра багато». Бібліотекарі познайомити присутніх  із народними зимовими святами та обрядами. Діти здійснили пізнавальну мандрівку в далеку минувшину українського народу, прослухали цікаву розповідь бібліотекарів про святкування Різдва Христова, яке несе із собою добро, мир, світлі надії, родинний затишок, найкращі побажання. Святковий настрій заходу надали відеоролики з веселими колядками. Діти також показали свій талант у виконанні обрядових пісень та віршів. А працівники бібліотеки віддячили їм солодощами та побажали добра, здоров’я та успіхів.







  Свята добігають кінця, але щирі побажання залишаються в серцях. Тож, ми щиро вітаємо всіх дорослих, та особливо діток з минувшими зимовими святами! Ви, малята, наша надія, наше багатство, нашу відрада! Будьте, щасливі, веселі, кмітливі і здорові, на радість і гордість вашим батькам! Та не забувайте читати! J

Немає коментарів:

Дописати коментар