вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Ми з тих, хто любить Україну


   14-го жовтня в  День українського козацтва наш народ відзначає державне свято – День Захисника України. Саме цього дня вшановується мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України, віддається шана військовим традиціям українського народу.
 Районна бібліотека для дітей долучилась до відзначення цієї знаменної дати провівши патріотичну годину «Ми з тих, хто любить Україну» на яку завітали учні 7 А класу ЗОШ № 1 (класний керівник Н.В. Пипа). Бібліотекарі Лариса Козачинська та Анна Верпета розповіли учням про виникнення свята Дня Захисника України і чому саме його відзначають 14 жовтня, наголосивши, що це день пам'яті та пошани всіх, хто упродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України.


  Вже стало доброю традицією в нашій книгозбірні зустрічатися з тими, хто є міцною опорою для мирного життя, хто захищає нас від посягань на наш добробут та спокій. Тому на зустріч завітав учасник АТО Сергій Савчук, який розповів про нелегкі бойові будні, умови життя, братерство та  дружбу. Його емоційна розповідь була наскрізь пронизана любов’ю до України, прагненням захищати рідну землю. Під час заходу також пролунав вірш «Я воїн мамо, я солдат», який продекламували Оксана Жмайло та Вікторія Зуб. 



 Зустріч молоді з учасником АТО була щирою і хвилюючою, лунало безліч запитань, які цікавили школярів. Присутні також згадали тих, хто віддав життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життям за мир і спокій у нашій країні. Пам’ятаючи їхні подвиги, ми повинні йти далі і підтримувати один одного. Сучасна молодь не лише знає свою історію, а сьогодні вона творить її. 


  До уваги користувачів організовано перегляд літератури «Захисник України – гордість народу, відвага, мужність і честь».

Немає коментарів:

Дописати коментар