вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Супер - козак


 Щороку 14 жовтня - на Святу Покрову - в Україні відзначається День українського козацтва та День захисника України. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Ще з дитинства кожен українець повинен  цікавитися та більше знати про виникнення своєї історії. 
  З цієї нагоди працівники районної бібліотеки для дітей провели конкурсно-розважальне шоу «Супер - козак», на яке завітали учні 4-Б класу ЗОШ № 1 (кл. керівник Комісарова Ю.М.).


  Бібліотекарі розповіли учням про виникнення козацтва, наголосили на тому, що козаки охороняли свою рідну країну від нападників і всі вони були освіченими людьми, адже навчалися в школі при Січі грати на музичних інструментах, співати пісні, танцювати та влаштовувати показові бої. А ще діти дізналися якою зброєю користувалися козаки, якими були «Заповіді козаків» та як приймалась «Присяга запорожців». 
  Розділившись на дві команди учні з  задоволенням взяли участь у конкурсах «Передай лист отаману», «Рукопашний бій», «Повзунець», «Затанцюй гопак» та «Одягни козацький костюм». Де проявили свої неабиякі здібності, а найголовніше майстерність і спритність у виконанні всіх завдань. Особливо весело пройшов конкурс "Куховар", діти отримавши всі продукти повинні були зварити національну страву козаків - куліш.  Обидві команди добре впоралися із завданням. А козацький марш, який звучав під час конкурсів  підбадьорював юних козаків та козачок.
  Наприкінці свята школярі пообіцяли ніколи не забувати заповіді славетних козаків. Завжди цінувати братерство і згоду, бо вони є нащадками козацького роду.
  До уваги присутніх була організована книжкова виставка "Козацька слава України".





Немає коментарів:

Дописати коментар