середу, 25 жовтня 2017 р.

Спогади пропахлі порохом

Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
Та наша зустріч знову нагадає, 
Як із життя ішли його сини.
    28 жовтня - відзначається День визволення України. З цієї нагоди в районну бібліотеку для дітей на годину мужності «Спогади пропахлі порохом» завітали учні  7 Б класу ЗОШ №1 (кл. керівник С.А. Шостак)
  Бібліотекар Лариса Козачинська розповіла учням про Другу світову війну, яка принесла з собою безліч трагедій і зруйнованих доль. Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. В ході заходу школярі мали змогу пригадати трагічні сторінки Другої світової війни і відчути наскільки важливо сьогодні пам’ятати історію подвигу наших прадідів. До фрагментів минулого присутні доторкнулися переглянувши документальний фільм «Перемога на Правобережній Україні».



 Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Маємо їх і ми, українці. Незримий історичний та енергетичний зв’язок існує, між видатними діячами українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, часів відродження української державності і Героями Майдану.
 З метою виховання справжніх патріотів своєї держави на захід був запрошений учасник АТО Олександр Нечай, який розповів як потрапив на війну, про свою військову спеціальність, про щоденний побут, турботу волонтерів та про маленькі радощі, які вони отримували від дітвори у вигляді малюнків, оберегів, вітальних листівок. Під час зустрічі  Олександр Нечай відповів на безліч запитань, які цікавили дітей. По завершенню учні висловили щиру подяку бійцю та подарували йому квіти.
 Для користувачів бібліотеки та присутніх було оформлено книжкову виставку «Ми славимо мужність і подвиг Ваш».


       

Немає коментарів:

Дописати коментар