суботу, 28 січня 2017 р.

Співаєм славу тій події і тепер

  

 З метою  формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня соборності України в районній бібліотеці для дітей пройшов історичний екскурс «Співаєм славу тій події і тепер» на який завітали учні 7А класу (кл. керівник Коваленко С.В.) гімназії ім. Н.Герасименко.
 Бібліотекарі Л.Козачинська та А.Паталаха почали розповідь з того віковічного дня – 22 січня 1919 року, коли було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що було першим кроком до об’єднання українських земель. І за дивним збігом обставин Українське Відродження початку 1990-х років мільйони українців під синьо-жовтими знаменами живим ланцюгом з’єднали Київ і Львів. 
 Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України та познайомилися з переглядом відеофільму «22 січня 1919 р.». Також для учнів був організований перегляд літератури «Соборна єдина Моя Україна» на якому представлено літературу, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.



Немає коментарів:

Дописати коментар