середу, 1 лютого 2017 р.

Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ


   Бій під Крутами  - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства. Вже 99 років відділяють нас від подій 29 січня 1918 року, та вони живуть в душі українського народу і ятрять його серце.
   З метою ознайомлення читачів з трагічними сторінками українського народу та виховання патріотизму, любові до нашої рідної країни у бібліотеці для дітей відбулася година реквієм «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ» на яку завітали учні 7-А класу ЗОШ №1 (кл. кер. Колісник Л.В.).
  Із розповіді бібліотекарів Лариси Козачинської і Алли Паталахи діти дізнались про трагедію під Крутами, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів – студентів Київського університету Святого Володимира та учнів Кирило-Мифодіївського братства. 
   Крім розповідей про ті часи, читачам для перегляду був представлений відео-фільм «Бій під Крутами». А також організовано перегляд літератури «Герої Крут у пам’яті людській».




Немає коментарів:

Дописати коментар