вівторок, 24 січня 2017 р.

Чарівниця зима свята принесла


  

  Наша українська земля багата чудовими народними святами та звичаями. Січень – перший місяць року і традиційно на нього припадає найбільше свят.
 Під час зимових канікул діти завітали до бібліотеки ознайомитися з традиціями і звичаями  рідного краю, з народними зимовими святами, пригадати колядки та  щедрівки, взяти участь в іграх та вікторинах.
Щоб донести до дітей велич і красу народних традицій в бібліотеці проведено різдвяну мозаїку «Хай Різдво у вашу хату принесе  добра багато», де діти розширили свої знання про відзначення Свят-вечора та Різдва, про народний звичай вертеп, про колядки та щедрівки.
 Учні 3 класу ЗОШ №3 підготували народознавче обрядове дійство «Де коза ходить, там жито родить». Школярі молодших класів стали активними учасниками вікторини «Від бабусі Метелиці», де показали свою ерудицію і знання, та за правильні відповіді одержали солодкі подарунки.
 Цікавими і корисними були різдвяні читання «Знайомство з книгою братів Капранових «Веселих свят» та загадковий феєрверк «Зимові загадки з книжкової шафи», де чарівниця Зима з допомогою сніжинок загадувала загадки та задавала запитання.
 До уваги читачів організована книжкова виставка «Гарячі новинки у зимові днинки», «Книжковий снігопад» та зимовий книжковий вернісаж «Чарівні пригоди зимоньки-зими».


Немає коментарів:

Дописати коментар