середу, 9 листопада 2016 р.

У МОВІ МОЇЙ КРАСА Й НЕПОВТОРНІСТЬ


   Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Напередодні свята української писемності і мови, яке Україна відзначає 9 листопада, бібліотекарі  районної бібліотеки  для дітей  завітали на годину цікавих повідомлень «У мові моїй краса й неповторність»  до учнів 4-А класу Карлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.
    



  Бібліотекар розповіла про історію писемності та про мовну скарбницю українського народу, яка ввібрала в себе всю ніжність квітів, і голос соловейка,  і красу калини. Щоб висловити свою любов і шану  до рідної мови, діти активно брали участь у різних конкурсах та вікторинах: «Знавці рідного слова», «Завдання від Мовознайки», «Продовж прислів'я», «Казкова абетка» та ін. До уваги читачів організовано перегляд літератури «Рідна мова чиста, як роса».


    Тож давайте оберігати та звеличувати українську мову. Вітаємо усіх вас зі святом української мови та писемності. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар