пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Кличе птахів сонечко в рідний край

   1 квітня у всьому світі відзначається Міжнародний день птахів. Сьогодні святкування цього свята актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства. 
    З нагоди свята до бібліотеки завітали учні 1-Б класу ЗОШ №1 на годину цікавих повідомлень «Кличе птахів сонечко в рідний край».
  Школярі дізнались, що з давніх-давен приліт птахів символізував прихід весни. Люди з нетерпінням чекали повернення цих маленьких провісників, які нібито на своїх крилах приносять тепло. А щоб швидше прийшла весна випікали різну випічку у формі птахів та роздавали дітям. Вони бігали по подвір’ю, вигукуючи вірші - заклички, в яких просили птахів «замкнути ключами зиму, а відімкнути землю, повернути тепло, щоб весело було».
   Діти з великим задоволенням поринули в мандри по неосяжному, незвичайному пташиному світу, дізналися про прикмети, народні повір'я, на питання вікторини  відповідали майже хором.
   Дуже сподобалось першокласникам віртуально мандрувати у лісі та слухати спів пернатих друзів, а перегляд відео "Цікаві факти про птахів" захопив усіх пізнавальною інформацією.
Для користувачів бібліотеки діє книжкова виставка «Жива природа  - жива душа».




Немає коментарів:

Дописати коментар