пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Тиждень дитячого читання

    Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято - Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Це свято із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного учасника, від дворічного малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних живих класиків дитячої літератури.
    У перший день тижня до бібліотеки завітали дошкільнятка ДНЗ № 5 група «Калинка» на літературну мандрівку «Подорожуємо в країну казок». Бібліотекарі в ігровій формі ознайомили малюків з правилами користування бібліотекою, запросили у книжкове королівство, де наймолодші користувачі впоралися із завданнями вікторини та відчули радість спілкування з книгою.
  Другого дня тижня відбулася презентація періодичних видань «Журнальна карусель запрошує», на яку завітали малюки з ДНЗ №5 група «Горобинка». Різнобарвність і поліграфічна якість дитячих видань, яскравість та виразність художнього оформлення привабили малих читачів. В наш час дитяча періодика здатна замінити дитячі енциклопедії, задачники, розмальовки, адже багато журналів особливу увагу звертають саме на розвиток інтелекту дитини, його творчих здібностей.
   Під гаслом «Казки гуляють по світу» пройшов третій день тижня, на який завітали дошкільнятка ДНЗ №5 група «Вишенька». У цей день бібліотекарі вітали читачів: тих, хто давно знайомий з книгою, і тих, хто ще не встиг відчути смак друкованого слова. Дитинство — це той неповторний час, коли мала людина відкриває для себе світ, коли в ній жевріє іскринка творчості, а саме життя є стихією гри, що для дитини — найсерйозніше заняття. Саме добрі дитячі книги відіграють важливу роль в житті дитини, вони не лише розважають, але і допомагають у складних життєвих ситуаціях, підтримують, коли важко, стають вірними друзями, які не зрадять.
 Тому четвертого дня тижня бібліотекарі провели літературний калейдоскоп «Поетичними стежками» і бліц-турнір «В країну загадок підемо, дружно й весело час проведемо» на який завітали ДНЗ №6 групи «Ромашка», і «Веселка». Бібліотекарі подбали щоб книга була не лише джерелом знань і серйозною справою, але й тим містком, який об’єднує серця малих і дорослих. Вони прагнули зробити читання  достойним місцем у дозвіллі дітей.









  У останній день тижня бібліотекарі відвідали ДНЗ №5 з інсценізацією казки «Колобок». Малята з великим задоволенням подорожували з героями казки та розповідали чим вона їм подобається.




   Бібліотекарями була організована книжкова виставка – вернісаж «Книжка в гості завітала» і виставка творчих робіт «Від книги – до творчості».

Немає коментарів:

Дописати коментар