пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Свята Паска йде до хати, будемо Великдень святкувати

  

  Разом із пробудженням природи від зимового сну в Україні починається весняний цикл народних свят. На цей період припадає одне з найбільших після Різдва Християнських свят – Великдень, початки якого сягають з Х століття. Це світле й радісне свято Воскресіння Сина Божого – Ісуса Христа. Воно приходить до нас з дитячим сміхом і кольоровими крашанками. З випеченою мамою високою паскою і дбайливо прикрашеним кошиком.
  Щоб зацікавити та краще ознайомити школярів зі звичаями та обрядами Великоднього свята наша бібліотека підготувала цікаву народознавчу годину «Свята Паска йде до хати, будемо Великдень святкувати» на яку завітали учні 3-А класу ЗОШ №1.
  Бібліотекар ознайомила школярів з історією Світлого Христового Воскресіння. Присутні дізналися про незмінні атрибути свята, про різновиди великодніх яєць та значення візерунків на писанках, а найголовніше як їх дарувати та зберігати. Діти охоче ділилися традиціями свята у своїх сім’ях.
  Учні прослухали чудові вірші про свято Світлого Воскресіння, які декламували Таня Тимченко, Настя Пирлик, Максим Луненко, Максим Сипало, Діма Мудренко.
   Великим попитом у наших читачів користувалась книжкова виставка  «Пасхальна веселка».
Весна вдягла мережану сорочку,
Умившись і звільнившись від турбот,
І піднімає волошкові очі
До вищих, до церковних позолот.
Великдень всіх нас на гостини просить,
Малює сонце, полотно небес,
І крашанку, як усмішку, підносить.
Христос Воскрес!







Немає коментарів:

Дописати коментар