пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Набат Чорнобиля

 

   Чорнобиль… Це слово стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом.
   Напередодні 30-ї річниці Чорнобильської трагедії  у стінах бібліотеки для дітей відбувся урок-реквієм «Набат Чорнобиля» на який завітали учні 6-А  класу гімназії ім. Н.Герасименко.
  Бібліотекарі розповіли присутнім про тих, хто ризикуючи життям і здоров’ям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував обпалену радіацією землю. Згадали імена перших ліквідаторів, наголосили на тому, що  їхній подвиг назавжди записано до літопису людської мужності.
   Багато наших земляків також залишили там частину своєї душі, свого здоров’я. На захід були запрошені голова ради Спілки «Союз-Чорнобиль» Віктор Володимирович Ляскало та ліквідатори Віктор Федорович Одаренко, Олексій Миколайович Атамашко. Вони поділилися спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС.
  На закінчення Ліза Брижник, Максим Бобрицький, Тимур Корецький, Даша Коломієць, Владислав Помінчук, Софія Савчук, Владислав Борсуков прочитали вірші присвячені ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Діти ознайомилися з книжковою виставкою «Чорнобиль: вічний спомин і гіркий біль».




   Також учні 4-8 класів мали змогу переглянути відео-перегляд «На розпеченім серці реактора» з якого дізналися хронологію подій на ЧАЕС і про ліквідаторів аварії, які рятували станцію.

Немає коментарів:

Дописати коментар