середу, 27 квітня 2016 р.

Майстер-клас "Малюємо писанки"

    У житті кожної людини Великдень – свято особливе та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра.
   Одним з елементів обрядової традиції найдорожчого  зі свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком, адже вона є унікальним витвором народного мистецтва.
 Напередодні пасхальних свят бібліотекарі підготували своїм користувачам справжній великодній подарунок. Вони вирішили на майстер-класі «Малюємо писанку» навчити учнів 3-А класу гімназії ім. Н.Герасименко розписувати писанки. А щоб навчитися робити це як слід, запросили Вікторію Жмак – майстриню, яка знає багато про писанки, їхню історію, кольори та орнаменти. Цими знаннями вона щедро поділилася з учасниками майстер-класу.
  Для кожної дитини було підготовлено робоче місце і все, що потрібне для роботи: яйце, віск, писачок, свічку, фарби. Учні вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Основною настановою майстрині були слова: «Негарних писанок не буває». І всі учасники майстер-класу переконалися у цьому, коли на останньому етапі почали знімати віск, і під вогнем свічок розквітли золотаво-червоні та синьо-зелені орнаменти на їхніх писанках. Майстер-клас приніс багато позитивних емоцій та збагатив дітлахів. 
  До уваги читачів була представлена книжкова виставка «Пасхальна веселка».





Немає коментарів:

Дописати коментар