середу, 2 грудня 2015 р.

СНІД: людство під знаком біди


  Останнім часом проблема поширення ВІЛ-інфекції у світі набула масштабів епідемії, і Україна, на жаль, не є винятком. Утім, досі багато хто вважає, що ця проблема не торкнеться його особисто. А тим часом жодна людина у світі не застрахована від зараження вірусом імунодефіциту людини. СНІД загрожує нам усім, тому що не визнає ніяких кордонів: статі, віку, національності, професії, віри і соціального статусу.
  Ще в середині минулого століття ніхто б і не подумав, що колись з’явиться хвороба, здатна знищити імунітет людини, тому назвали цю хворобу синдромом набутого імунодефіциту, скорочено СНІД.
  СНІД – одна із найважливіших проблем людства, яка, на жаль, стала реальністю.  Чим більше ми знатимемо про ВІЛ, про шляхи його передачі, профілактичні засоби, тим менше у віруса шансів потрапити до нашого організму. На даному етапі вилікувати СНІД не можна, але єдиним шансом уберегтися є профілактика та знання.
  До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, у читальному залі районної бібліотеки для дітей пройшла година спілкування «СНІД: людство під знаком біди»,  на яку завітали учні 8-А класу гімназії ім. Н.Герасименко.
  Бібліотекар ознайомила учнів з поняттями «СНІД», та «ВІЛ» та їх ознаками, сприяла вихованню почуття відповідальності за власну поведінку та ведення здорового способу життя, а також толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей. Про сучасний стан захворюваності населення країни, а також нашого району та шляхи подолання цієї страшної хвороби ознайомила присутніх лікар – інфекціоніст Карлівської ЦРЛ - Кравченко Наталія Володимирівна. Вона розповіла про СНІД, як жахливе явище в історії людства, про особливості цього вірусу, шляхи зараження, симптоми і протікання захворювання, лікування та профілактику СНІДу, групи ризику, ставлення до хворих тощо. Лікар провела бесіду в формі незмушеного діалогу, відповідала на запитання слухачів і сама чекала відповідей на свої запитання. Для учнів був представлений перегляд літератури « Молодь та СНІД – це серйозно».





Немає коментарів:

Дописати коментар