середу, 9 грудня 2015 р.

Світ квітів Катерини Білокур


  Життєвий і творчий подвиг талановитої художниці Катерини Білокур не має аналогів у світовому мистецькому просторі. Нелегкими були її стежки і дороги, але мала вона «в серці те, що не вмирає», а тому, навіть в найскрутніші хвилини життя, не дозволила зневажати «душі своєї цвіту». І перемогла. Катерина Василівна – художниця від Бога.
  Від дня народження великої художниці минуло 115 років, але її творчість викликає почуття глибокої поваги і захоплення. Картини К.Білокур мають високе естетичне й художнє значення, вони зігрівають душу, випромінюють добро, радість і щастя. У них присутня казковість і чарівність.
  Про життєвий та творчий шлях художниці дізналися учні 4 – Б класу гімназії ім. Н.Герасименко на літературно – мистецькій годині «Дві квітки – дві долі». Розповідь бібліотекарів перепліталась з читанням листів Катерини Білокур та уривками з твору Ірен Роздобудько «Катрусині квіти» про дитинство видатної української художниці. Захід проводився з демонстрацією фотокартин художниці під музику Ніни Матвієнко «Квітка - душа». Також школярам був представлений перегляд літератури «Світ квітів Катерини Білокур».




Немає коментарів:

Дописати коментар