вівторок, 1 грудня 2015 р.

Збудуймо пам'яті негаснучий собор


  Роки, що відділяють нас від українського Голодомору, не вивітрили з пам’яті народної жах пережитого. Лихоліття 33-го року і досі болить невигойною раною в душі кожного українця.  Страшна моровиця лише за один рік забрала життя мільйонів людей, фактично зруйнувала сільське господарство на українських землях, а головне - позбавила українців впевненості у майбутньому й нав'язала їм почуття страху перед «одвічними муками».
  Це одне з найстрашніших явищ в історії нашої держави. Тоталітарна система винищила велику частину українського народу, а багато людей на все життя запам'ятали жахи цих років.
  На годину скорботи «Голодна правда 33-го» бібліотека для дітей запросила учнів 6-А класу гімназії ім. Н.Герасименко, щоб вшанувати світлу пам'ять загиблих в ті страшні роки. Під час зустрічі учні переглянули фільм «Голодомор», згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор».
  Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.
  Для користувачів бібліотеки оформлена книжкова виставка «Збудуймо пам’яті негаснучий собор». 




Немає коментарів:

Дописати коментар