пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Закон обов’язковий для всіх


  Чи завжди кожен з нас відчуває межу, де, нібито домагаючись своїх прав, попирає чужі? А чи багато хто сьогодні знає власні права, права людини, котра народилася і живе на світі?
  Набагато спокійніше жити серед людей, які знають, що «гідність людини недоторкана! Кожна людина на Землі повинна зустрічати кожну іншу з повагою, по-братерськи, з розумінням, справедливістю. Тому що кожна людина – цінність.
  Бібліотекарі дитячих книгозбірень намагаються допомагати сучасним школярам в оволодінні основами правової культури, розширенні правових знань, використовуючи бібліотечні форми і методи впливу на формування високої відповідальності дітей перед суспільством і державою, а також у вихованні молодих людей в дусі безумовного дотримання норм суспільної моралі і права. Тому на годину правознавства "Закон – обов’язковий для всіх" (До Декларації прав дитини) були запрошені учні 7-Б класу гімназії ім. Н.Герасименко.
 Бібліотекар підготувала для дітей розповідь, під час якої обговорювались такі поняття як: право, обов’язок, закон, конституція, права дитини, які записані в Конвенції ООН. З учнями було розглянуто декілька ситуаційних судових справ із питань порушення прав дітей.
  Діти з цікавістю відповідали на питання літературно – правової вікторини. На зустріч завітав представник управління юстиції Сущенко Ірина Анатоліївна, вона розповіла учням про права, які їм належать. Що кожна дитина повинна бути наділена всіма правами без дискримінації. Всі діти без винятку повинні перебувати під захистом держави. Держава має обов’язок захищати дитину.
  Тематика таких заходів розкриває важливі аспекти правової культури та підвищує знання школярів у рамках цивільного права, морально-правових норм поведінки їх у суспільстві.
  Для дітей діє перегляд літератури «Є право - значить є надія».






Немає коментарів:

Дописати коментар