вівторок, 6 жовтня 2015 р.

27 ВЕРЕСНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТУРИЗМУ


  З найдавніших часів люди вирушали в подорожі з метою пізнання світу й відкриття нових територій, з торгівельними, дипломатичними, військовими, релігійними та іншими місіями.
  Слово «туризм» походить від французького “tourisme” – прогулянка, подорож – подорожі у вільний час пов’язані з від’їздом за межі постійного проживання і один з видів активного відпочинку, який поєднує відновлення продуктивних сил людини з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурно-розважальними цілями.
  Під час своїх мандрівок і походів, як в межах своєї країни і за кордоном подорожуючі знайомляться з країною і її людьми, їх життям, знайомляться з національною культурою. Вони розширюють і поглиблюють знання в області ботаніки, зоології, геології, географії, метереології, астрономії. Крім того, туризм сприяє вивченню історії і формуванню світогляду, веде до зауваження і активного захисту природних багатств.
  Всесвітній день туризму - свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.
  З нагоди свята районній бібліотеці для дітей проведено вікторину «Люби і знай свій край» з учнями 4-7класів. Діти активно відповідали на запитання вікторини про Полтавщину та про своє рідне місто.
  До уваги читачів організовано книжкову виставу «Чарівними стежками України».





Немає коментарів:

Дописати коментар