суботу, 26 вересня 2015 р.

День партизанської слави

 

  Щорічно 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Це державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.
  На тимчасовій окупованій території  чинили збройний опір загарбникам понад мільйон бійців-партизанів.  Невелика партизанська група діяла і в нашому районі у селах Варварівка і Попівка.
  Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Великої Вітчизняної війни нанесли непоправні збитки живій силі, інфраструктурі та техніці противника, здійснили неоціненний внесок у наближення Великої Перемоги над фашистами та їх союзниками.
  З нагоди свята у бібліотеці для учнів 3-Б класу ЗОШ №1 проведено інформхвилинку «День партизанської слави». Бібліотекарі розповіли учням про боротьбу партизан і підпільників за свободу і незалежність Батьківщини. Діти переглянули фільм «Спогади земляків-учасників Другої світової війни». Також у бібліотеці проведено огляд літератури «Юні партизани в роки війни».
  До уваги користувачів книгозбірні організовано перегляд літератури «Партизанська війна у спогадах».




Немає коментарів:

Дописати коментар