середу, 13 травня 2015 р.

Берегиня роду нашого


  У травні, коли садки вдягають білі весільні сукні, приходить на землю світле свято, стукає у кожну оселю, і ставши на порозі, нагадує всім про призабуту мудрість століть - звичай вшановувати материнську долю. Тож у другу неділю травня ми вшановуємо матір. 
  У сонячний травневий день до бібліотеки на свято-конкурс "Берегиня роду нашого" завітали учні 5 - А класу ЗОШ №1. П'ять юних красунь виборювали в цей день звання "Берегині класу".
  Повсякденне життя настільки різноманітне і мінливе, що людині потрібні неабиякі здібності, щоб успішно триматися у ньому "на плаву". Тому ми й вирішили змоделювати життєві ситуації і дати дівчаткам можливість продемонструвати свої здібності і уміння. У конкурсі "Наш рід, родовід" дівчатка розповідали про свою родину; жіночу мудрість визначали у конкурсі "Чи знаємо ми народну творчість". У конкурсі "Спи моє миле дитя" показували вміння пеленати ляльку та співати колискові пісні; конкурс "Хустина" показав, хто з дівчат найбільша модниця. Вміння вести домашнє господарство визначали конкурси "Попелюшка" та "Порахуй гроші". 
  По завершенню свята діти віршованими рядками привітали своїх мам та бабусь, які були присутні на заході. Компетентне журі, до складу якого входили однокласники, мами і бабусі, таємним голосуванням визначили переможницю - "Берегинею класу" стала Таран Аня, "Міс Усмішка" - Пікалова Віолета, "Міс Чарівність" - Кінаш Катя, "Міс Оригінальність" - Жакун Даша, "Міс глядацьких симпатій" - Нещира Віра".
  Конкурсанти були нагороджені солодощами та квітами. Букетиками квітів працівники бібліотеки привітали також мам, бабусь та вчителів, які були присутні на святі. До уваги користувачів організований перегляд літератури "Найсвятіше в світі слово - Мати".







Немає коментарів:

Дописати коментар