середу, 13 травня 2015 р.

Доторкнися серцем до подвигу


  Весною все оживає, пробуджується, набирається краси і молодості. Здається, що навесні ми по особливому ніжно і трепетно любимо свою рідну землю, бо саме в цей час приходить до нас особливий день - 9 травня.
  Пройшло вже 70 років, як відгриміли салюти на честь перемоги у Другій світовій війні, та в пам'яті живуть і житимуть подвиги народу, здійснені у ті роки. Воєнне лихоліття болючим щемом озивається в серцях людей. В народній пам'яті назавжди залишаються подвиги тих, хто здобував Велику Перемогу.
  З нагоди свята у бібліотеці було проведено незвичайний урок - урок мужності, урок-спогад, урок-пам'ять. Він присвячений подвигу ветеранів, який залишиться в історії нашої країни і в народній пам'яті, вшануванню покоління визволителів, які проявили велику силу духу і вірності Україні.



  Це була хвилююча зустріч учнів 5 - А класу із учасницею війни - Захожай Надією Марківною. Діти переглянули фільм, де звучить розповідь про дні, які вона переживала у своїй далекій юності. З глибокою повагою учні слухали спогади Надії Марківни про нелегкі та героїчні сторінки життя, переглянули відео "Це ми пам'ятаємо", читали поетичні рядки, присвячені ветеранам і висловлювали щирі слова подяки за ратний подвиг та багатолітню працю на благо України. До уваги користувачів бібліотеки було підготовлено книжкову виставку "Не обміліє пам'ять віку".
  Наш обов'язок - бути гідними подвигу героїв, усіма силами стверджувати мир, щоб біль війни залишився в минулому, а наше життя наповнювалося щастям і добробутом.


  Цього року заходи з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом проходять під гаслом "Пам'ятаємо. Перемагаємо". Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією була війна. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця палять робить нас сильнішими. Вона - запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар