середу, 18 лютого 2015 р.

У їхній долі був Афганістан

  
  
  Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини своїх чоловіків і батьків. За кожним воїном-афганцем своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. Війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, переінакшила події, плани, понівечила тіла і долі.
  Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам’ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.
  Напередодні 26-ї річниці з дня виведення обмеженого континенту радянських військ з Афганістану, в честь Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Карлівській районній бібліотеці для дітей була проведена година пам’яті «У їхній долі був Афганістан». На цю зустріч завітали учні 5 – А класу гімназії імені Н.Герасименко та учасник бойових дій в Афганістані, голова районної спілки ветеранів війни в Афганістані Валерій Мартинюк.
  Не могли не зачепити дитячих сердець пісні та вірші про війну, історичні факти тих подій. Але все ж таки найбільше захопливими виявилися спогади запрошеного гостя. Валерій Володимирович відповів на всі запитання, пов’язані зі службою та його товаришами.
  Повертатися до чорних сторінок важко, та вирвати їх або забути просто не можливо. Тож аби не забути – треба пам’ятати, а щоб пам’ятати – треба знати. Учні подякували Валерію Мартинюку і подарували квіти.
  До уваги користувачів бібліотеки було організовано перегляд літератури «Відлуння афганських гір».



Немає коментарів:

Дописати коментар