пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Співець краси природи


«Я вірю, що діти мають рости в оточенні книжок і тварин»
Д. Даррелл
  
  Цікавий захід, присвячений 90-річчю від дня народження Джеральда Даррелла проведений у бібліотеці для учнів 4 – 7 класів. Бібліотекарі запропонували маленьким читачам знайомство з творчою лабораторією видатного британського вченого-зоолога, письменника-анімаліста Джеральда Малкольма Даррелла.
  Читаючи веселі та пізнавальні книги зоолога і письменника виросло не одне покоління дітей. З неповторним гумором і щирою любов’ю він розповідає про тварин. Д.Даррелл засновник і перший директор всесвітньо відомого Лондонського зоопарку; все своє життя він присвятив охороні тваринного світу нашої планети, збереженню рідкісних видів та тих, що вимирають, створенню заповідників і написанню чудових книжок про дивовижну природу.
  Усе життя Д.Даррелл присвятив служінню природі та збереженню вимираючих видів. Він, як ніхто, усвідомлював єдність природи й людини, стверджуючи: «Якщо всі звірі загинуть, люди помруть від духовної самотності. Те, що робиться зі звірами, дуже скоро трапиться і з людьми. Все в цьому світі взаємопов'язане».
  Приходьте до бібліотеки та відкрийте  дивовижний світ  творчості Д. Даррелла!




Немає коментарів:

Дописати коментар