пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Згадаймо юність, що горіла в Крутах


І знов, у котрий це вже раз,
Зійшлися ми в одній родині,
Щоб пом’януть той славний час,
Коли в офіру батьківщині
Себе принесли кращі з нас.
Нема любові понад ту,
Що окропила кров’ю Крути,
І ту гарячу кров святу
Повік Вкраїні не забути
  «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього» - говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини.
  Вшановуючи пам'ять героїв Крут, у бібліотеці разом із учнями 7 класу ЗОШ №4 було проведено годину пам’яті «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Захід був присвячений цвіту нашого народу, його славним синам і дочкам, що в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас – життя. Для користувачів бібліотеки оформлено перегляд літератури «Слава героїв Крут не згасне».
  Крути, без сумніву, були, є і будуть, завдяки героїзмові молодих студентів, однією з найславетніших сторінок нашої історії. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишаться в історії як символ національної честі.


Немає коментарів:

Дописати коментар