пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Моя соборна, суверенна, красуйсь в калиновім вінку!


Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!

  День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
  Мабуть, не випадково вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята – Незалежності й Соборності.
  З нагоди свята у бібліотеці разом із учнями 5-А класу гімназії ім.Н.Герасименко було проведено екскурс в історію «Гортаючи сторінки минулого». Мета даного заходу: виховання національної свідомості учнів, людської гідності глибокої поваги та любові до Батьківщини; формування iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу. Від бібліотекарів діти отримали безліч інформації про історію виникнення свята, події, які відбулися на Софіївській площі 22 січня 1919 року, історичне значення Акту Злуки, значення Дня Соборності для українського народу.
  До уваги користувачів бібліотеки представлений перегляд літератури «Єднання в ім’я майбутнього».




Немає коментарів:

Дописати коментар