вівторок, 18 листопада 2014 р.

Гра-подорож "У ріднім слові цілий світ"

Одна вона у нас така -
Уся співуча і дзвінка,
Уся плакуча і гримуча
Хоч без лаврового вінка.
(Т.Шевченко)


  Щорічно 9 листопада (день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця) у нашій країні відзначається День української писемності та мови. Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.
  З нагоди свята у бібліотеці було проведено гру-подорож «У ріднім слові цілий світ», на яку було запрошено учнів 5-7 класів. Діти мандрували сторінками цікавих книг, брали участь у грі «Мовний всезнайко», читали вірші про мову, підбирали епітети до слів «слово», «пісня», «мова». Школярі збирали фішки із засекреченими літерами, відгадуючи українські народні загадки про слово, про книгу, про знання. До уваги користувачів організована книжкова виставка «Рідна мова чиста, як роса».
  Давайте оберігати, плекати та звеличувати українську мову. Адже як сказав великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко, «мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб».





Немає коментарів:

Дописати коментар