пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Вчись добро робити всім


  Міжнаро́дний день толера́нтності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. "Вчись добро робити всім" — під такою назвою у бібліотеці була проведена гра-подорож для учнів 2 класу ЗОШ №1.
  У світі сьогодні все частіше і частіше виникають складні, конфліктні ситуації, пов’язані з нерозумінням одних людей іншими. Страшно жити в світі, де люди вбивають один одного тільки тому, що у них інший колір шкіри, інша віра, інші переконання. Який вихід? Змінити світ навколо себе, тому що, якщо не ти, то хто?  
  Даруючи усмішки, відчуваючи готовність робити добрі справи, діти вчаться доброті, чесності. Метою проведення заходу стало розкриття самого поняття "толерантність", демонстрація певних рівнів толерантної поведінки людини, розвиток адекватної самооцінки, вміння аналізувати, приймати рішення, вчитися конструктивно виходити з конфліктних ситуацій, бути лояльними та терпимими до думок та вчинків інших людей.
  Діти на прикладі оповідань, казок і легенд відомих авторів визначили, що значить бути толерантною людиною. Невимушена, доброзичлива атмосфера сприяла активній участі присутніх у іграх «Сонячні зайчики» та «Комплімент». До уваги учнів було запропоновано перегляд літератури «Толерантність зближує друзів».
  Всі присутні на заході зрозуміли, що бути толерантним і просто, і складно водночас, що це нібито просте слово із 13 літер, а вмістилося у ньому так багато.






Немає коментарів:

Дописати коментар