суботу, 15 листопада 2014 р.

Година правознавства "Чи знаєш ти свої права?" (55 річниця Декларації прав дитини)


  12 листопада 2014 року до районної бібліотеки для дітей завітали учні 7 - Б класу гімназії ім. Н.Герасименко на годину правознавства.
  Підлітковий вік - це особлива пора людського життя. Це час, коли підлітку здається, що він уже майже дорослий, що він твердо стоїть на ногах, впевнено знає, що йому робити зараз і в майбутньому. Але дитинство все ще веде його за собою, в світ казки, мрії, в світ уявних подвигів, в передчуття нового сприйняття світу.
  В.О.Сухомлинський писав: "Діти живуть своїми уявленнями про добро і зло, честь і безчестя, людську гідність, у них навіть свої виміри часу: в роки дитинства день здається роком, а рік - вічністю".
  Кожна держава піклується про своїх громадян. У кожній демократичній державі є Конституція, яка захищає людину, гарантує її права. А в усіх малих громадян є ще й своя Конституція...
1989 року представники урядів 191 розвинутих країн, в тому числі й Україна, підписали Конвенцію про права дитини.
  У формі діалогу проходило спілкування бібліотекарів з учнями. Діти дружно відповідали на питання "Чи знаєш ти зміст Конвенції про права дитини?" (веселий тест). Згадували казки, де були порушені права героїв. Школярі із задоволенням подивилися відеоперегляд "Діти в правовій державі". До уваги читачів організований перегляд "Є право - значить є надія".




Немає коментарів:

Дописати коментар