вівторок, 18 лютого 2014 р.

Літературна подорож
«Мандруючи сторінками оповідань Степана Васильченка»
(до 135-річчя від дня народження)
Степан Васильович  Васильченко написав десятки оповідань, залишив низку драматичних творів, кіносценаріїв, інсценізацій, нарисів, публіцистичних статей, літературних і театральних рецензій. І в кожному жанрі яскраво виявляється неповторність його письма.
Яку б тему не порушував письменник, всюди відчувається гуманістичний пафос: твори різних жанрів наснажені світлом любові до людини. На долю його героїв випадало всього - і доброго, і гіркого, але вони ніколи не втрачають високих якостей своєї душі, бережно несуть у душі все те найкраще, що виробив народ упродовж тисячоліть.
Барвиста, мелодійна мова творів, пластичність образів, романтичний пафос, ритмічність, музикальність художньої фрази надають неповторності індивідуальному стилю Васильченка. Це ті духовні цінності, які витримують випробування часу.
На захоплюючу подорож сторінками оповідань Степана Васильченка до бібліотеки завітали учні 4 – Б класу ЗОШ №1. Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря Лариси Козачинської про життєвий та творчий шлях письменника.
Вся його творчість пройнята любов’ю до свого народу, Вітчизни, до клаптика тої землі, де вперше побачив високе небо, відчув таємничість природи і своє єднання з нею.
У своїй автобіографічній повісті «Мій шлях» письменник зізнався, що для своїх творів брав не абстрактні теми, а теми з того життя, яке його оточувало.
Учні з цікавістю слухали уривки з повісті про життя Тараса Шевченка «В бур’янах», яка належить до останніх творчих задумів письменника. Васильченко встиг написати лише перший розділ про дитинство великого Кобзаря.
До уваги користувачів був організований перегляд літератури «Людина Великого Серця».




Немає коментарів:

Дописати коментар