пʼятницю, 7 лютого 2014 р.

Без казки правди в світі не буває

(до 135-річчя від дня народження П.Бажова)
4 лютого 2014 року, з нагоди 135-річчя від дня народження видатного російського письменника, казкаря Павла Петровича Бажова, у бібліотеці відбулося літературне знайомство «Без казки правди в світі не буває». Бібліотекар Верета А.А. познайомила наших маленьких читачів — учнів 3 – Б класу ЗОШ № 1 — зі сторінками життя та творчості письменника.
   Діти із цікавістю слухали розповідь бібліотекаря, дізналися багато нового та цікавого. А саме, що на чарівному за своєю красою та природними багатствами, могутньому гірському Уралі у січні 1879 року у невеличкому містечку Сисерть у родині талановитого майстра-гірника народився Павло Петрович Бажов. Чарівна природа багатого краю надихнула письменника на написання казкових оповідей, зібраних у відомій збірці «Малахитовая шкатулка». Ця збірка почала формуватися у середині 1930-х років, коли Бажов почав видавати свої перші оповіді. А 1939 року він об'єднав їх у книгу «Малахитовая шкатулка», яку протягом усього свого життя доповнював новими творами. Малахіт дав назву книзі тому, що саме у цьому камені, за словами самого автора, «радість землі зібрана».
  У центрі оповідей П. Бажова — проста людина та її праця, талант і майстерність. Зв'язок із приро­дою, таємницями життя здійснюється через могутніх представників чарівного гірського світу, серед яких одним із найяскравіших персонажів є Господиня Мідної гори, із якою зустрічається майстер Степан із оповіді «Малахітова шкатулка».
    А от найулюбленіша казка «Срібляне копитце», написана П. Бажовим для дітей молодшого шкільного віку, була опублікована у 1938 році.
   Діти із задоволенням переглянули мультфільми за творами Бажова «Малахітова шкатулка» та «Огнєвушка-поскакушка».






Немає коментарів:

Дописати коментар