суботу, 18 січня 2014 р.

Шевченківські читання

  Безсмертне ім'я великого українського поета і художника Тараса Григоровича Шевченка відоме скрізь як ім'я людини, що віддала своє життя боротьбі за волю України.
  Україною, славною козацькою історією, народною культурою, українськими піснями наповнений увесь внутрішній світ Шевченка.
  Своєю творчістю Т.Г.Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка - неоціненний скарб світової літератури - стали надбанням широких народних мас.
  З ініціативи управління культури Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки для дітей ім. П.Мирного з 22 січня по 1 грудня будуть проводитись обласні Шевченківські читання "Кобзарева стежина".
  В районній бібліотеці для дітей Шевченківські читання розпочалися з віртуальної подорожі "Полтавськими шляхами Шевченка", яка була проведена з учнями 3 - Б класу ЗОШ № 1.
  Тарас Григорович Шевченко під час перебування на Україні, багато подорожував. Дослідники налічують багато десятків населених пунктів України - міст, містечок, сіл, де він зупинявся і жив, різні місця, так чи інакше пов'язані з ім'ям народного Кобзаря.
  Особливе місце в житті і творчості Т.Г.Шевченка займає Полтавщина. Незабутні подорожі полтавським славним краєм залишили найяскравіший слід у творчості Шевченка - поета і художника. Перебування Кобзаря на Полтавщині було для Шевченка творчо дуже плідним.
   Цікавою була віртуальна подорож "Полтавськими шляхами Шевченка". Історичний екскурс в минуле допоміг ознайомити школярів з матеріалами про перебування поета в тих чи інших місцях Полтавського краю.
  Діти прослухали розповідь про життя великого поета, про історичне минуле, про мальовничі куточки полтавської землі, де подорожував Тарас Шевченко 
   Читачі переглянули відеофільм "Дітям про Тараса", а також прослухали бесіду біля книжкової виставки "Малим про Великого Тараса".
    Цікава віртуальна мандрівка по визначних місцях Полтавщини, де був великий поет і художник збагатила знання дітей про життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря України.









Немає коментарів:

Дописати коментар