вівторок, 12 листопада 2013 р.

До королівства української мови

День української писемності і мови – свято, яке щороку відзначають в Україні 9 листопада. Воно затверджено указом Президента в 1997 році на честь українського літописця преподобного Нестора, на знак затвердження великого національного надбання коштовного скарбу – рідної мови. З покоління в покоління передавали предки цей безцінний скарб. Народ плекав мову в піснях, легендах, переказах, беріг її і розвивав.
Пізнати красу рідної мови нам допомагають книги і творчість нашого народу: мелодійні пісні, чарівний світ казок, найдавніші перлини народної творчості – прислів’я, гуморески, загадки.

На світле свято української писемності і мови зібралися учні 2 класу ЗОШ №1, щоб взяти участь у грі-подорожі «До королівства української мови». На читачів чекали зупинки «Казкове місто Алфавіт», «Королівство української мови», «Скарбниця народної мудрості». Разом з казковими персонажами діти вчили вірші про рідну мову, відповідали на запитання Пані загадки, брали участь у конкурсах «Відповідь у словах», «Майстри слова». Бібліоподорож була насиченою, веселою і пізнавальною.







Немає коментарів:

Дописати коментар