пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

16 листопада – Міжнародний день толерантності

         


   Це свято запровадили за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості.
         Толерантність – це доброзичливість, визнання за кожною людиною права бути іншою і поважання цього права. Порозумінню між людьми сприяє повага, терпимість відносно інших, компроміс.
         До Міжнародного дня толерантності учні 3-Б класу ЗОШ №1 взяли участь у дитячому ранку «Вчимося жити в мирі і злагоді», який проведено в дитячій бібліотеці.
     Діти на прикладі різних ситуацій і вправ визначали ознаки толерантної людини. Використовуючи факти, художні твори, читачі бібліотеки затвердили думку «Як бути толерантним у спілкуванні». Засвоїти навички толерантної поведінки допомогли ігри «Ми рівні – ми різні», «Намисто гарних слів», «Я і всі навколо».
     Щоб краще зрозуміти значення толерантності в житті людей, діти намалювали емблему, яка мала вигляд красивої квітки, пелюстки якої не прості, а з рисами толерантності.

    Діти згадували і читали твори художньої літератури, де розкривається поняття «толерантність». Учасники дитячого ранку розвивали вміння мистецтва толерантності, як необхідної умови повноцінного дитинства.




Немає коментарів:

Дописати коментар