четвер, 21 листопада 2013 р.

Щирий друг дітей Микола Носов


У нашій країні немає жодної людини, яка б не знала чудового письменника Миколу Носова. Його книги виховали не одне покоління хлопчиків і дівчаток. Напевно, майже кожен знайомий з героями Носова: паливодами, непосидами, фантазерами, які завжди потрапляють у смішні й найнеймовірніші ситуації. А казковий Незнайко і його друзі-коротунчики із Квіткового міста стали улюбленими героями в усьому світі. Адже оповідання й повісті М.Носова не лише перекладалися майже 100 іноземними мовами. За їх сюжетами створено багато мультиплікаційних і художніх фільмів.
Оповідання та повісті Миколи Носова - класика дитячої літератури, вони назавжди увійшли в її золотий фонд, без перебільшення ставши національним надбанням.
З нагоди 105-річчя від дня народження письменника у дитячій бібліотеці було проведено літературну годину "Щирий друг дітей", на яку запросили учнів 3 - А класу ЗОШ №1. Діти із задоволенням слухали про життєвий і творчий шлях М.Носова, розповідали оповідання, написані письменником.
Кажуть, що майбутні "дорослі" роки дитини багато в чому залежать від того, які книжки вона прочитала в дитинстві, з якими літературними героями здружилися. Той, хто здружився з книжками Миколи Миколайовича Носова, стане Людиною з великої літери - сміливою, життєрадісною, людиною, яка безмежно любить нашу Батьківщину. Спасибі за це видатному художникові слова, найдобрішому чарівникові і другові дітей!







Немає коментарів:

Дописати коментар