середу, 3 квітня 2013 р.


Найкращий читач України

Кожного року на теренах України проходить Всеукраїнське творче змагання любителів читання та книги серед учнів 6-7 класів. Це багатоетапний та  непростий конкурс, бо бути «найкращим читачем» - це мистецтво. Ще тоді, коли не існувало ніяких відомих клубів знавців на кшталт «Що? Де? Коли?», завжди були читачі – ерудити ті, хто знав майже все і про все, і, головне, ділився цим з оточуючими.
Життя змінюється стрімко, і зараз книги не завжди паперові, а й електронні теж в ходу, та знання залишилися в ціні. І добре коли дітвора не просто перечитує книги, бо це домашнє завдання, а ще й задумується над прочитаним, відчуває його душею. Оце і є найкращий читач, той, хто читає, думає та використовує свої знання в повсякденні.
На порозі весняних канікул сільські бібліотеки-філії Карлівської ЦБС визначилися з переможцями серед своїх користувачів, назвавши кращих читачів, які відправилися для подальшої боротьби за звання до районної бібліотеки для дітей. До них приєдналися міські книголюби – школярі міських ЗОШ, які свою путівку отримали в шкільних бібліотеках. 
Неповесняному холодний березень не зупинив бажання учасників змагатися. А щоб діти відчувалися затишніше та впевненіше, їх зустрічали в районній книгозбірні запашним чаєм та випічкою. Зігрівшись та набравшись сил учасники розмістилися в читальному залі, де кожен представив себе, презентував свій читацький щоденник, розповів про недавно прочитану книгу, яка найбільш вразили та запам’яталася. Діти підійшли до завдань творчо та з цікавістю. Звучала в залі і пісня на честь книги  у виконанні  учасниці  від Нижньоланнівської СБФ Вінніченко Анастасії ,  представниця від Карлівської ЗОШ № 3 Корнейчук Наташа читала власні вірші, розповіді про прочитане захоплювали та вражали. Неменш креативними були і щоденники читачів оформленні з любов’ю, доповнені власноручними малюнками, цитатами із творів. Журі було важко віддати комусь перевагу.
Лише вікторина визначила лідерів. Опитувальний лист конкурсу був заповнений різноплановими питаннями, і був розрахований на ерудицію юних читачів. І хоча всі учасники були на висоті та все ж кращими було визнано Остапенко Марину, ученицю 6-го класу та Козубського Єгора, учня 7-го класу ЗОШ №1.
На них покладається відповідальність прийняти участь у ІІІ етапі  конкурсу «Найкращий читач України – 2013», який пройде в Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім.Панаса Мирного в найближчий час. А ми всі разом будемо вболівати за наших кращих читачів та побажаємо їм успіху та перемоги не лише в обласному змаганні, а й участі  у Всеукраїнському конкурсі – останньому етапі, який відбудеться у Львові.











Немає коментарів:

Дописати коментар