понеділок, 25 грудня 2023 р.

Права дитини понад усе

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Насильство – це будь-які навмисні дії одної людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психічному здоров’ю. Воно може бути фізичним, психологічним і сексуальним. Суспільство повинно боротися з будь-якими проявами насильства.

Бібліотеки для дітей долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Для учнів Карлівського ліцею №1 було організовано інформаційну хвилину та правовий брейн-ринг «Права дитини понад усе». На захід завітала юрист Карлівського бюро правової допомоги Наталія Чуракова. Учасники заходу отримали інформацію про булінг, правопорушення та відповідальність за них. Обговорили як правильно себе поводити та куди звертатися, якщо права дитини були порушені чи дитина зазнала насилля. Діти стали активними учасниками брейн-рингу, де жваво та з неабиякою ерудицією відповідали на питання.

У рамках акції у бібліотеці оформлено інформаційно-тематичну виставку літератури «Шляхами правових знань». Читачі можуть ознайомитись з інформаційними матеріалами та художніми творами, в яких наводиться інформація й факти про будь-які прояви насилля, порушення прав людини та досвід їх подолання. Інформаційну хвилину та правовий брейн-ринг «Права дитини понад усе» реалізовано Карлівською бібліотекою для дітей за підтримки проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементовано Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.» Насильству немає виправдання! Починай діяти! Не замовчуйте та не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога. GIZ Ukraine

Немає коментарів:

Дописати коментар