понеділок, 25 грудня 2023 р.

Збудуймо пам’яті негаснучий собор

В історії бурхливого XX ст. голодомор 1932-33 років в Україні посідає особливе місце. Ці сторінки нашої історії завжди будуть одними з найстрашніших та найжорстокіших. Адже тоді, радянська влада зробила все, аби знищити українців, і обрала для цього один із найбезжалісніших способів – голод. Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. 

У бібліотеці для дітей облаштовано куточок пам’яті «Вічні дзвони Голодомору». Тут можна ознайомитися з фактами та історіями про події років голодомору. Юні відвідувачі книгозбірні мали змогу долучитися до реквієму пам’яті і скорботи «Збудуймо пам’яті негаснучий собор». Присутні прослухали розповідь про жахливі роки, які спіткали весь народ, переглянули фотофакти та вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання.

25.11.2023 р. о 16.00 запрошуємо всіх долучитися до Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті" та загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів. Запаліть свічки і лампадки біля могил, меморіалів і пам’ятників жертвам Голодомору 1932-1933 років, на центральних площах і вулицях міст і сіл України, на підвіконнях осель. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, нашу віру у майбутнє.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар