понеділок, 15 травня 2023 р.

Дитина читає — Україна перемагає

Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу, і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Цього року Тиждень читання у дитячій бібліотеці проходив під гаслом «Дитина читає — Україна перемагає». Він був наповнений зустрічами з найулюбленішими дитячими книжками, літературними подорожами,  зустрічами з казковими героями, іграми та вікторинами, конкурсами, акціями, виставками. Працівники дитячої бібліотеки провели різноманітні цікаві заходи для своїх юних користувачів протягом усього Тижня читання.

Розпочався Тиждень з акції “Знайди свою книжку”, яка продовжувалася на протязі семи днів. Діти з радістю мандрували між бібліотечними стелажами, в пошуках книги на свій смак. Далі було проведено веселу та цікаву літературну подорож «З книгою жити — з добром дружити». Дітлахи зазирнули на сторінки казок та творів дитячих письменників, залюбки взяли участь у вікторинах та конкурсах. Пошановувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з тематичною підбіркою “Ні дня без сміху” та від душі посміятися разом з героями гумористичних книг. Вікторина «Читати — це круто!» - дала змогу дітлахам ще раз перевірити свої знання найвідоміших казкових творів.

Завершенням Всеукраїнського тижня дитячого читання стала презентація виставки “Old book”, де зібрано книги, які читали бабусі і дідусі сучасних малят, на яких виховувались їхні батьки, але ці твори є актуальними і тепер. В підсумок ми можемо сказати, що дітям подобається читати, просто потрібно знайти ту книгу, яка буде цікава вашій дитині, буде відповідати її інтересам та темпераменту. І насправді, мабуть, найбільшу роль як завжди грає вічний фактор – виховання, яке отримала дитина від батьків. Якщо їм вдалося прищепити дитині любов до читання – вона читатиме незважаючи ні на що… А читаюча людина — це людина, яка думає. Завітайте до бібліотеки для дітей!

Немає коментарів:

Дописати коментар