понеділок, 17 січня 2022 р.

Чотири свята в одному

 

14 жовтня – священний для українців день. І все тому, що на цю дату припадає одразу 4 великих свята, які відзначають мільйони громадян України. У релігійному календарі - це свято Покрови Пресвятої Богородиці. І, так склалося історично, що до цього відзначення приурочений День українського козацтва, бо козаки шанували Божу Матір, як свою покровительницю. А в післявоєнний час Провід ОУН вирішив, що 14 жовтня також варто вважати днем народження УПА.

Вже в незалежній Україні Указом Президента було встановлено 14 жовтня - День захисника України. Тому, саме це відзначення, вважається символом нерозривного зв'язку усіх поколінь захисників України. Це пам'ять про тих хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз. Попри зміну часів і політичних систем, День захисника України асоціюється, насамперед, з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

В ці святкові в бібліотеці для дітей можна ознайомитися з книжковою виставкою"Козацька слава України" та літературним переглядом "Захисник України - гордість народу, відвага, мужність і честь".  Бажаємо усім мирного неба, міцного здоров'я, незгасимої енергії, завзяття і сили! Нехай божественний покров Пресвятої Богородиці, простягненний над нами, уберігає від бід, зла та негараздів!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар