середу, 14 квітня 2021 р.

4 квітня – Міжнародний день бродячих тварин

Кожна тварина заслуговує на дім та люблячого господаря. Проте у світі нараховується приблизно 600 млн бездомних кішок та собак. Вони голодують, страждають від холоду та спеки, хворіють, потрапляють під колеса транспорту. Їхнє існування важке та нещасне. Безпритульні тварини харчуються на смітниках, випрошують їжу біля магазинів та закладів харчування. Селяться і розмножуються в закинутих будівлях та підвалах. Вулиця стає для них новим домом. Постає питання, звідки їх так багато взялось?

Бродячими тварини самі по собі не стають. Це, у більшості випадків, результат безвідповідального ставлення людей до своїх улюбленців. Причини різні, але найчастіше недобросовісним господарям просто набридає доглядати за тваринкою. Також на вулиці опиняються кошенята та цуценята.

Допомогти змінити життя на краще маленькому пухнастику можете й ви. Якщо любите тварин, а домашнього улюбленця ще не завели – візьміть собі маленького котика чи песика з вулиці. Врятувавши маленьке життя, ви отримаєте вірного і вдячного друга. Але завжди пам’ятайте слова Маленього Принца, з твору Антуана де Сента-Екзюпері: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». І ми вдячні людям, які займаються в нашому місті проблемою бродячих, покинутих тварин! Хай все зроблена вами добро повернеться у стократ!

Немає коментарів:

Дописати коментар