середу, 14 квітня 2021 р.

2 квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму

В нашій державі про аутизм, лише нещодавно, почали говорити на загальносуспільному рівні. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я 1 дитина зі 160 страждає розладом аутистичного спектру. В Україні зареєстровано більше ніж 7 тисяч таких дітей.

Аутизм впливає на здатність людини спілкуватися і жити в суспільстві. Деякі «люди дощу» здатні жити самостійно і продуктивно, інші страждають важкими порушеннями і потребують довічного догляду та підтримки.

Вони часто наражаються на стигму і дискримінацію та можуть бути несправедливо обділені увагою як в сфері медичного обслуговування, так і в сфері освіти, в можливостях брати участь в житті місцевих громад. Тому їм дуже потрібна наша підтримка і розуміння. День поширення інформації про аутизм покликаний розкрити перед соціумом проблеми цих "особливих людей". Символами цього дня вважаються блакитний колір і пазли.

Бібліотека для дітей спільно з КУ «Карлівський інклюзивно-ресурсний центр» та учнями 8-го класу опорного закладу «Карлівський ліцей №4» долучилися до акції "Стань особливим - підтримай особливих», на знак підтримки людей з аутизмом. Учасники роздали жителям міста кульки блакитного кольору та інформаційні листівки.

Ми віримо, що вся пророблена нами робота, не пройде дарма! Що всі дорослі та діти, по-своєму особливі, матимуть відповідну підтримку і розуміння з боку суспільства!

Залишайтесь завжди людьми! Майте серце, сповнене миру, любові і добра!




Немає коментарів:

Дописати коментар