понеділок, 22 березня 2021 р.

Вічне слово Великого Кобзаря

 

Шевченківські свята стали традиційними у бібліотеці для дітей, бо значення творчої спадщини Тараса Шевченка для української культури важко переоцінити. Його «Кобзар» започаткував новий етап у розвитку української літератури та мови, а його живописна творчість стала визначним явищем не тільки української, а й світової культури.
       9 березня, до читальні завітали учні 4-А класу Карлівської ЗОШ №3 на урочистий захід «Вічне слово Великого Кобзаря». Діти дізналися багато цікавого про життєвий та творчий шлях поета. Перегортаючи сторінки творів Тараса Шевченка дітлахи пізнавали глибше українське слово, проймалися любов'ю до рідної землі. На закінчення гості бібліотеки декламували улюблені вірші великого поета, вкладаючи тепло своїх дитячих душ.
      Для всіх інших пошановувачів книги було організовано віртуальну подорож до картинної галереї, де всі мали змогу познайомилися з творчістю Шевченка-художника, прийняли активну участь у конкурсі малюнків «Світ поезії Шевченка в малюках дітей» .
      Творчість Великого Кобзаря, назавжди з нами. Тарас Шевченко − символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Його поезія зігріта почуттями до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні – то і є душа його народу....

Тож знай, нащадку, що прийшов на зміну, -
Тобі ясніш світитеме зоря,
Коли і ти полюбиш Україну,
Пройнявшись віщим словом Кобзаря.




Немає коментарів:

Дописати коментар