середу, 13 листопада 2019 р.

Віртуоз гумору


Я - слуга народний!
І я з того гордий,
 я з того щасливий!
Остап Вишня
13 листопада відзначаємо 130 років від дня народження Остапа Вишні (Павло Михайлович Губенко) – письменника-гумориста. Упродовж життя написав близько двох з половиною тисяч творів: це гуморески, нариси, фейлетони, памфлети, мемуари, щоденник, переклади. Започаткував у літературі новий жанр - усмішку. Провідна тема всієї творчості письменника: розвінчання недоліків людини і суспільства.
З нагоди ювілею в бібліотеці для дітей організовано бібліоперегляд  “Віртуоз гумору”, де читачі мають змогу ознайомитись з творчістю гумориста та цікавими фактами з його життя. А також проведено захід «Веселий ярмарок усмішок», на якому відвідувачі разом з бібліотекарями читали та обговорювали гуморески Остапа Вишні.
Остап Вишня - письменник, який в свій час заохотив мільйони людей до читання. Його твори актуальні та цікаві і зараз.  З упевненістю можна сказати, що Вишня залишив для наступних поколінь не тільки багату оригінальну літературну спадщину, але й спогади про себе – гумориста, який знайшов у собі сили сміятися навіть у пеклі…



Немає коментарів:

Дописати коментар