вівторок, 26 листопада 2019 р.

Будемо дружити, в злагоді та мирі жити



Будучи не раз в шкільному середовищі  та спілкуючись з дітьми безпосередньо розумієш,  що є велика потреба в підвищенні знань та соціальних навичок школярі. Тоді з’явилася ідея — познайомити учнів з правами людини та навичками толерантності в креативній та захопливій формі. Так, щоб вони зрозуміли, чому це важливо та як права впливають на щоденне життя.
В рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та 60-річчя прийняття Декларації прав дитини, бібліотекарі районної бібліотеки для дітей разом з  старшим інспектором Карлівського РВ філії ДУ «Центр пробацій» в Полтавській області Інною Наконечною та керівником Карлівського бюро безоплатної правової допомоги Дмитром Плахотничим провели зустріч з учнями ЗОШ №1. Кожен розповів дітям про свою службу та її місію в соціальному житті людей. Бібліотекар запросила дітей відвідати виставку та перегляд літератури про права дитини та толерантність.
А далі, школярі спробували себе в різних ролях та зрозуміли, чи порушують їхні права. Побачили інші ракурси дискримінації та життя з інвалідністю, а тоді разом шукали шляхи для створення приязного середовища у своєму класі. Оскільки тема непроста, мотивували підлітків та підтримували історіями з власного життя, переводячи розмову в гумористичне та більш комфортне русло. Кожен з присутніх висловили власне розуміння поняття толерантності, обговорили прояви інтолерантності та можливі шляхи їх подолання.
Під час заходу «Будемо дружити, в злагоді та мирі жити» дорослі учасники весь час були поміж дітей, сиділи з ними за партами та вели активну розмову. Найбільше зацікавлення в учнів 8-б  викликало завдання змалювати  свою схожість  з асоціальними людьми, а також вправа, в рамках якої кожен мав поділитися своїми думками на запропоновані теми: «Якби у мене була суперсила…», «Якби я міг повернутися в…», «Якби я був…» і т.д.
Це перший і не останній захід, який буде проведений для дітей, тому що права дитини та її толерантне ставлення до оточуючих в теперішньому суспільству є темою, яка потребує уваги і обговорювати ці питання потрібно не тільки з нагоди свят і пам’ятних дат.
На закінчення хочеться процитувати ст.1 Декларація Прав Людини: «Всі люди народилися вільними й рівними за своєю гідністю та правами. Вони наділені розумом і совістю та повинні діяти один стосовно іншого в дусі братерства». Тож творімо добро разом!



Немає коментарів:

Дописати коментар