суботу, 23 листопада 2019 р.

Збудуємо пам’яті негаснучий собор



У четверту суботу листопада, День пам'яті жертв Голодоморів – національний пам'ятний день в Україні. Цього року сумна подія припадає на 23 листопада. З метою вшанування пам'яті загиблих від голоду, 22 листопада у районній бібліотеці для дітей відбувся тематичний захід-реквієм «Збудуємо пам’яті негаснучий собор» до Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні. На ньому були присутні учні 8 класу ЗОШ №4.
«Голодомор... Страшне слово, яке болем ятрить серця українців, що накрило собою величезну країну, квітучу, родючу і щедру. Помирали люди, молоді, здорові, яких можна було врятувати дуже просто: голодним потрібно було лише дати хліба. Та навіть не дати, а повернути...» - такими слова почала бібліотекар коротку історію того страшного часу. Зі сльозами на очах присутні слухали зворушливі вірші та переглянули документальне відео про трагічні факти голодомору. Учні почули розповідь про жахливі роки, які спіткали весь народ.
В кінці заходу всі долучились до Всеукраїнської акції "Запали свічку" та вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання. Також була представлена виставка книг «Біль душі людської» про події тих часів.



Немає коментарів:

Дописати коментар